Horecapartner2017-03-21T08:58:33+00:00

Horecapartner

kasteel-terrasDe Stichting Kasteel Radboud zal ook in de toekomst de horeca niet zelf exploiteren, maar zoeken naar samenwerking met de juiste horecapartner voor het uitbaten van het restaurant, maar ook de organisatie van activiteiten als  bruiloften, partijen, lunches, theatervoorstellingen of concerten.
In het vernieuwde kasteel Radboud wordt de horeca ruim baan gegeven; deze zal gaan dienen als financiële motor voor het gebouw, en krijgt de beschikking over de meest kenmerkende ruimte van het kasteel, de sfeervolle Ridderzaal.  Hierin wordt een laagdrempelig familierestaurant gevestigd dat toegankelijk is voor zowel de museumbezoeker als de toevallige passant,  maar ook de minder validen door middel van een lift.

De vloeren en het plafond van de begane grond worden geïsoleerd, zodat het gebouw tegelijkertijd kan worden gebruikt voor zowel museale activiteiten als feesten of concerten. Een combinatie die in het huidige gebouw vrijwel onmogelijk is vanwege de gehorige houten vloeren.
Het souterrain van het kasteel wordt multifunctioneel gebruikt: tijdens het laagseizoen kan de kelderverdieping worden ingezet voor grotere feesten en partijen, waarmee zo’n 300 bezoekers tegelijk gecatered kunnen worden. Maakt de horeca er geen gebruik van, dan is er een zeer visuele presentatie op de wanden te zien voor de museumbezoeker, of kan een plaatselijke vereniging er zijn voorstelling, lezing of workshop organiseren.  In het hoogseizoen wordt deze ruimte gebruikt voor verrassende, tijdelijke tentoonstellingen.

Een van de mooiste ruimtes van het kasteel, de imposante ronde torenkamer, wordt ingericht als multifunctionele ruimte voor het bedrijfsleven.  Op de verdieping ervan wordt juist de jongste bezoeker verwacht, voor een spannend kinderfeestje of een leuke educatieve activiteit.
Op de fundamenten van de andere hoektoren wordt een prachtig buitenterras gerealiseerd, met uitzicht op de haven van Medemblik en het altijd veranderlijke IJsselmeer.  De kinderen kunnen zich vermaken met de uitdagende klimtoren op het kasteelterrein. Een prachtige locatie voor een drankje en een hapje in de zomerzon, centraal gelegen tussen het regattacenter met zijn honderden bezoekende watersporters per jaar, en het pittoreske, drukbezochte stadscentrum van Medemblik.